donderdag, 8. augustus 2019 - 20:08 Update: 08-08-2019 20:52

Nederlander in India zwaar mishandeld vanwege bankpas in regenboogkleuren

nederlander, mishandeld, india, regenboog, bankpas, LHBT
Foto: fbf
Amsterdam

In India is een 29-jarige Nederlander zwaar mishandeld nadt hij mt een regenboogkleurige bankpas van de Bunq-bank betaalde.

Dat melden de bank en Travel Assist, het bedrijf dat de man bijstaat namens zijn reisverzekering. De Nederlander wilde zijn lunch betalen en haalde daarvoor zijn bankpas te voorschijn. Vanwege de regenboogkleuren van de bankpas (regenboog is het symbool van de LHBT-gemeenschap) dacht een groep van zo'n tien mannen dat de Nederlander homeseksueel was. Ze begonnen opmerkingen te maken en gooiden de man op de grond. Vervolgens werd hij door de groep zwaar mishandeld. Hij liep hierbij ernstige kneuzingen op aan zijn gezicht.  De man is overgebracht naar een ziekenhuis en moet daar een nacht ter observatie blijven. Dit schrijft NRC donderdag. 

Het incident vond plaats in de Noord-Indiase stad Lucknow. Het is niet duidelijk of de mannen die de Nederlander mishandelden zijn opgepakt. Woordvoerdervan de Bunq-bank Bianca Zwart betreurt het incident enorm. Zwart in de media: 'We zijn heel erg geschokt. Voor zover wij weten, is zoiets nog nooit eerder gebeurd.'

Categorie:
Provincie: