zondag, 15. september 2019 - 18:11 Update: 15-09-2019 21:54

Crossauto rijdt in op publiek bij prijsuitreiking, vier gewonden

autocross-archiefbeeld
Foto: fbf
Leende/Eindhoven

In het Brabantse Leende is een crossauto tijdens de prijsuitreiking het publiek ingereden. Er zijn vier personen dusdanig gewond geraakt dat ze naar het ziekenhuis moesten worden overgebracht. Dit meldt de politie zondag.

Gevochten

De politie kreeg rond 17.15 uur een melding dat er op een autocrossterrein aan de Maarhezerweg in het Brabantse Leende een auto het publiek was ingereden. Naast vier ambulances ging ook de politie massaal ter plaatse ook omdat er mogelijk gevochten zou worden.

Bestuurder aangehouden

De bestuurder van de auto die inreed op het publiek is inmiddels door de politie aangehouden en overgebracht naar politiebureau. Twee mannen, een vrouw en een jongetje raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Daarnaast heeft ambulancepersoneel nog 3 andere mensen ter plaatse nagekeken. De politie heeft op linie moeten staan om het publiek op afstand te houden. 

Tweede verdachte aangehouden

De politie heeft inmiddels ook een tweede verdachte opgepakt. Het gaat om een vrouw. De auto die het publiek is ingereden betreft volgens de politie een “racewagen”. De politie is ter plaatse een onderzoek naar de precieze toedracht van het incident gestart.

Ruzie

De oorzaak is mogelijk een uit de hand gelopen ruzie die aan het incident vooraf ging. Vier personen zijn inmiddels naar het ziekenhuis vervoerd. De aard van hun verwondingen is bij de politie niet bekend.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: