zondag, 29. september 2019 - 12:47

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding
Foto: fbf
Terneuzen

Zondagmorgen vroeg heeft de politie bij de aanhouding van een man in de Tholensstraat een waarschuwingsschot gelost. Er raakte niemand gewond. In het daaropvolgende onderzoek zijn twee mannen aangehouden.

Het incident gebeurde rond 5.45 uur. De politie kreeg een melding van een bedreiging met een vuurwapen. Het zou vermoedelijk een conflict zijn tussen een huurder en een verhuurder van een woning. Toen agenten in de Tholensstraat arriveerden, zagen ze de man, die vermoedelijk met het vuurwapen had gedreigd.

Broeksband

Een van de agenten zag dat de man iets in zijn hand vasthield: "Ik wilde de man aanhouden en riep dat hij dat voorwerp moest laten vallen. Ik kon niet direct zien wat het precies was. Ik pakte mijn pistool en riep dat hij naar de grond moest gaan. Na de tweede keer ging hij op zijn knieën zitten en gooide het onbekende voorwerp op de grond. Qua vorm en kenmerken leek dit op een revolver. Toen hij zijn armen niet wilde spreiden en met een hand naar zijn broeksband ging, heb ik in een veilige richting een keer geschoten. Hierop spreidde hij zijn armen wel en konden we hem veilig boeien. Bij nader onderzoek bleek dat het onbekende voorwerp een aansteker was in de vorm van een revolver." De 47-jarige man uit Terneuzen is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast.

Politieonderzoek

In het begin van het onderzoek bleek dat de andere man ook had gevochten. In overleg met de officier van justitie is besloten deze man ook aan te houden. Het gaat om een 44-jarige Terneuzenaar. Van hem wordt zondag een verklaring opgenomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: