donderdag, 3. oktober 2019 - 16:31 Update: 03-10-2019 16:40

Politie kent maker 'heftig' filmpje aangereden kat Oost-Nederland

kat
Foto: EHF
Apeldoorn

Op internet gat er momenteel een filmpje rond waarop te zien is dat iemand trots vertelt dat hij een kat heeft aangereden. 'Een heftig filmpje waar wij ook van geschrokken zijn. We zien dat het veel boze reacties oproept en dat de maker ervan (online) wordt bedreigd', zo meldt de politie donderdagmiddag.

Maker bekend bij politie

'We weten wie de maker van het filmpje is en onderzoeken wat er precies is gebeurd. Daarbij baseren we ons op de feiten, want we weten uit ervaring dat bij filmpjes vaak niet alles is wat het in eerste instantie lijkt. Als we de feiten boven tafel hebben, kunnen we beoordelen of er sprake is van strafbaar gedrag', aldus de politie. 

Opzet of ongeluk

Eén van de dingen die de politie ook wil weten is of het diertje opzettelijk is aangereden of dat het per ongeluk is gegaan en dat er achteraf – om wat voor reden dan ook – een filmpje is gemaakt waardoor het lijkt dat het opzettelijk was.

'Rust bewaren'

De politie snapt dat de beelden emoties losmaken, maar doet de oproep om de rust te bewaren. De politie neemt deze zaak hoog op en doet er alles aan om helderheid te krijgen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):