vrijdag, 24. januari 2020 - 18:13 Update: 24-01-2020 18:19

De flyer; simpel doeltreffend

flyers-drukken
Foto: Drukland.nl
Westerbroek

Er wordt steeds meer gedemonstreerd in Nederland. Vooral in Amsterdam en Den Haag gaan meer mensen de straat op. In Den Haag staat het Malieveld steeds vaker vol.

Piek

We zitten midden in een demonstratiepiek. Dit jaar 2019 staat te boek als het demonstratiejaar. Het begon met de spijbelactie van scholieren voor het milieu en de klimaatmars met 40.000 demonstranten, de demonstratie voor beter onderwijs in Den Haag, het boerenprotest, de bouwers, de Landelijke lerarenstaking en de staking in de zorg.

Doelen

Een demonstrant kan verschillende doelen hebben. Soms willen mensen hun onvrede kwijt, maar willen ook vaak dat de regering iets verandert. Het draait allemaal om aandacht. Alles wat aandacht trekt is effectief. Demonstraties die een grote omvang hebben genieten aandacht, maar het kan ook kleinschalig. Helga Fischer in Den Haag staat sinds 2018 iedere maandag met een kleine groep op het Koekamp in Den Haag om aandacht te vragen voor bomen. Reden is dat er te veel bomen worden gekapt in Nederland. Met flyers worden mensen geïnformeerd. De kracht van deze kleine groep demonstranten is de continuïteit. 

Functie

De flyer heeft een functie. Het geeft beknopt een boodschap weer. De reden van een demonstratie. In plaats van een spandoek geeft een compact gevouwen tekst de motivatie. Flyers drukken kan bij vele drukkerijen met ontwerptools. Het meest gangbare flyer formaat is A5. Zorg dat je een ontwerp kiest dat niet alleen mooi is, maar ook past bij het uiteindelijke doel. Elk doel heeft zijn eigen aanpak nodig.

Fietsflyer

Opvallend en ludiek zijn bedrukte fietsflyers voor een campagne. Fietsflyers zijn gemaakt van waterafstotend plastic, waarbij er een keuze is uit een fietsflyer met oog of een fietsflyer met label. De goedkope fietsflyers kunnen gemakkelijk bevestigd worden aan alle onderdelen van een fiets. De bevestigingswijze zorgt er ook voor dat de flyers goed blijven zitten. Bedrukte fietshangers worden regelmatig ingezet op plekken waar veel fietsen gestald worden, zoals op een NS station of bij scholen.
 
Een flyer is een geweldige en tegelijkertijd een simpel marketingmiddel. De beste flyers zorgen voor aandacht en geven heldere informatie aan de lezer.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):