dinsdag, 25. februari 2020 - 16:13 Update: 25-02-2020 16:25

Dood in Friesland gevonden vrouw is waarschijnlijk misdrijf

Foto van forensisch onderzoek bij water | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Koarnjum

De 55-jarige vrouw, die zondagochtend 23 februari rond 09.00 uur door de politie in Koarnjum, dood in het water aan De Wier werd aangetroffen is waarschijnlijk slachtoffer geworden van een misdrijf. Dit meldt de politie dinsdag.

TGO

Het gaat om de Karin Grijpstra, een 55-jarige inwoonster van Koarnjum. De vrouw had , volgens de politie, de gewoonte wat later naar bed te gaan en is waarschijnlijk aan het begin van de nacht nog naar buiten gegaan om haar hond uit te laten. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat zij vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen is. Daarom is de politie inmiddels een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart.

Tips

De politie komt graag in contact met mensen die tussen middernacht en 09.00 ’s ochtends op De Wier zijn geweest. Daarnaast spreekt de politie ook graag mensen die in de avond en nacht in de omgeving wellicht bijzonderheden hebben gezien. Er was die avond in het dorp een toneelvoorstelling, misschien hebben bezoekers daarvan na afloop of onderweg naar huis iets gezien dat hen opgevallen is.  U kunt dan contact opnemen met de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: