maandag, 2. maart 2020 - 17:26 Update: 03-03-2020 9:14

Arrestatieteams houden leden OMG's aan in internationaal harddrugs onderzoek

arrestatieteam-inval
Foto: Politie eenheid Rotterdam
Leeuwarden/Harlingen

In een onderzoek naar internationale drugshandel en witwassen hebben de politie en het Openbaar Ministerie (OM) vandaag zeven personen aangehouden. 'Enkele verdachten zijn lid van zogenaamde Outlaw Motorcyclegangs (OMG’s)', zo meldt het OM maandag.

Harddrugs onderschept

'Het gaat om een lid van de Hells Angels Harlingen, een lid van de Hells Angels Finland en een lid van de Red Devils in Leeuwarden', aldus het OM. De aanhoudingen volgden nadat een partij harddrugs door de politie werd onderschept. De lading drugs was onderweg naar Finland en werd voor de grens met Duitsland onderschept. Het gaat om ongeveer 100 kilo amfetamine met een geschatte straatwaarde (in Finland) van € 700.000.

Verdenkingen

Sommige verdachten werden door het Arrestatieteam (AT) aangehouden. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek en zitten momenteel in beperkingen. Deze personen worden verdacht van internationale handel in harddrugs, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Op diverse locaties in Friesland – onder meer in Leeuwarden en Harlingen – en in Finland worden doorzoekingen verricht. Zo’n 170 politiemedewerkers en personeel van Defensie worden bij de actie ingezet.

Over het onderzoek

De aanhoudingen zijn het resultaat van een langlopend onderzoek door de regionale recherche en het OM in Noord-Nederland. Het onderzoek heeft zicht gegeven op handel in Amfetamine vanuit Friesland naar Finland. Zeven verdachten zijn vandaag aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet. De recherche verwacht meer personen aan te houden.

Stevige aanpak criminele motorbendes

De motorclub Hells Angels werd in mei 2019 door de rechtbank in een civiele procedure verboden. De club heeft hoger beroep aangetekend. Politie en OM blijven prioriteit geven aan de vervolging van OMG-leden die misdrijven plegen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: