donderdag, 5. maart 2020 - 9:12 Update: 05-03-2020 9:24

Buschauffeur verjaagt met brandblusser man die met ijzeren staaf voorruit vernield

bus-regen-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hulst

Een buschauffeur heeft woensdagavond in het Zeeuwse Hulst een man die met een ijzeren staaf de voorruit van de bus vernielde verjaagd door een brandblusser op hem leeg te spuiten. Dit meldt de politie donderdag.

Auto midden op de weg

Een buschauffeur van busmaatschappij De Lijn reed rond 20.00 uur over de Glacisweg in Hulst toen er midden op de kruising een auto bleef staan. De chauffeur kon de bocht niet maken omdat de auto daar bleef staan. 

Brandblusser leeggespoten

Uit de auto kwam een man die met een soort ijzeren staaf tegen de voorruit van de bus aan sloeg. De ruit werd daardoor vernield. De chauffeur pakte de brandblusser uit zijn bus, stapte de bus uit en spoot de brandblusser leeg in de richting van de man. Deze stapte hierop in de auto en vertrok met hoge snelheid.

Dashcam

Getuigen die op straat liepen bevestigden dit verhaal aan de politie die even later ter plaatse kwam en ook een passagier uit de bus vertelde wat zij had gezien. De agenten namen een aangifte op van de chauffeur. Het verhaal van de buschauffeur wordt mogelijk ondersteund door camerabeelden van zijn dashcam, maar die worden nog onderzocht door de politie.

Aanhouding twee verdachten

Door de buschauffeur en de getuigen werd een goede beschrijving gegeven van auto en de twee inzittenden. Deze zijn rond 20.45 uur aangehouden in de Rietstraat in Hulst. Het betreffen een man van 40 uit Clinge en een vrouw van 34 uit Terneuzen. Ze zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Donderdag worden de verdachten gehoord door rechercheurs. Tot nu toe is de aanleiding voor dit incident nog niet bekend.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: