zondag, 22. maart 2020 - 19:14 Update: 23-03-2020 16:09

Dirk-medewerkers in hesje met tekst: Samen houden we 1,5 meter afstand

hesje dirk corona
Velsen

Supermarktketen Dirk van den Broek roept klanten dringend op om de gevraagde anderhalve meter afstand tussen hen en de medewerkers in 123 filialen en met de andere klanten strikt te respecteren. Het nauwgezet in acht nemen van de afstand van anderhalve meter is in lijn met de scherpe veiligheidsregels van de overheid.

Afgelopen zaterdag introduceerde een supermarkt van AH in Uithoorn al gele hesjes om haar personeel te beschermen. In navolging gaan de supermarkten van Dirk-supermarkten ook hun personeel hesjes uitdelen met de tekst: ‘Beste klant, samen houden we 1,5 meter afstand’. 

Afgelopen week kondigde Marcel Huizing, directeur van Dirk van den Broek, al andere beschermende maatregelen aan in de supermarkten. De kassa’s zijn inmiddels extra beschermd met plexiglas om de kans op mogelijke verspreiding van het Coronaviris te voorkomen. Bij de kassa’s werden vloerstickers aangebracht met de waarschuwing minimaal anderhalve meter afstand te houden van de andere klanten.

Volgens Dirk-directeur Huizing is het hoogstnoodzakelijk de afstand van anderhalve meter in acht te nemen met de Dirk-medewerkers. Daarnaast vraagt Dirk aan klanten zo veel mogelijk te betalen met pin of de mobiele telefoon om het contact via geld met de kassamedewerkers te voorkomen. Ook daarmee wordt de kans op verdere verspreiding van het virus beperkt. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: