donderdag, 7. mei 2020 - 19:43 Update: 07-05-2020 20:01

Burgers tippen politie na crash: aanhouding en vondst duizenden euro’s

snelweg-matrix-weiland-koe
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Terschuur

Afgelopen woensdagavond hebben burgers de politie goed geholpen bij de aanhouding van twee mannen na een crash. De politie zat al achter de mannen aan, maar stopte de achtervolging omdat het te gevaarlijk werd. Toen de auto even later crashte, renden de mannen het weiland in. 'Twee burgers hielden ze tegen en door anderen werd gezien dat de mannen in het weiland iets weggooiden. Een waardevolle tip die leidde tot de vondst van duizenden euro’s', zo meldt de politie donderdag.

Snelheden ver boven de 200 km/h 

De twee mannen vielen gisteravond rond 20.45 uur op doordat ze met snelheden van ver boven tweehonderd kilometer over de snelweg reden. Agenten gingen er direct achteraan, maar de mannen negeerden het stopteken en gaven extra gas. Vanwege de hoge snelheden en het gevaar dat dat met zich mee bracht, stopten de agenten de achtervolging. Ondertussen werden via de Meldkamer andere agenten naar de A1 gestuurd om de collega’s te ondersteunen en de vluchtende auto verderop te kunnen stoppen.

Auto gecrasht

Dat de hoge snelheden inderdaad gevaar met zich meebrachten, bleek wat later toen de bestuurder de macht over het stuur verloor. De auto crashte tegen de vangrail van de snelweg. De twee inzittenden, een 22-jarige man uit Rotterdam en een man van 27 uit Den Haag, vluchtten het naastgelegen weiland in.  Via de sloot probeerden ze er aan de andere kant vandoor te gaan, maar daar stuitten ze op twee doortastende burgers. Die hielden de mannen staande en droegen hen over aan agenten, die de mannen aanhielden.

13.500,- euro cash in weiland gevonden

Ondertussen werd er ook een agent met een speurhond bijgevraagd. Een oplettende automobilist had namelijk gezien dat de mannen iets weg hadden gegooid in het weiland. Deze melding bleek van grote waarde: in het weiland werd ruim 13.500 euro gevonden.

Onderzoek waar het geld vandaan komt

De twee mannen zijn gisteravond door ambulancepersoneel nagekeken en vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Ze zitten nog vast. De politie onderzoekt waar het geld vandaan komt en of het legaal of crimineel verdiend geld is en wat de rol van de twee mannen daarbij is. De gecrashte auto is afgesleept en wordt ook onderzocht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: