vrijdag, 15. mei 2020 - 18:57 Update: 16-05-2020 10:18

Hulpdiensten stoppen met actief zoeken vijfde slachtoffer Scheveningen

Defensieduiker zoekt naar slachtoffer
Foto: Defensie
Schevingen

De afgelopen dagen is er intensief gezocht naar het laatste slachtoffer waarbij inmiddels naast de KNRM, de Kustwacht, de brandweer, de politie ook de marine een bijdrage heeft geleverd. Zij beschikken over geavanceerde apparatuur om zowel het wateroppervlak als het zeewater en de bodem af te speuren. desondanks is het lichaam van het slachtoffer nog niet gevonden. De hulpdiensten stoppen dan ook met actief zoeken naar het lichaam.

Naarmate de dagen verlopen wordt het gebied waar op basis van het getijde, de stroming en de windrichting gezocht zou kunnen worden steeds groter en daarmee de kans om het lichaam op deze manier te vinden steeds kleiner. Er is een oproep gedaan aan alle (professionele) gebruikers van de Noordzee om extra op te letten en snel te melden zodra zij iets waarnemen zodat de hulpdiensten direct hierop kunnen inzetten. 

Waarnemend burgmeester van Scheveningen Johan Remkes leeft zeer mee met de families van de slachtoffers en hun vrienden. ‘Dit is onvoorstelbaar verdrietig. Vier families hebben het slechtste en meest gevreesde nieuws gekregen dat er bestaat en moeten afscheid nemen van hun geliefde zoon, kleinzoon, broer en neef. Eén familie leeft daarbovenop nog steeds in onzekerheid; ook hun geliefde kind is overleden maar nog niet gevonden ondanks alle inspanningen. Als er een overtreffende trap van verdriet bestaat dan geldt dat hier.’ 

‘Ik wil opnieuw iedereen die meehelpt en mee speurt bedanken. Ik heb tijdens de reddingsactie zelf gezien dat niets achterwege is gelaten om de slachtoffers te redden, en toen dat niet meer kon, te vinden. Dank ook voor de hulp van de marine. Laten we hopen dat het laatste slachtoffer snel gevonden wordt.’ Zegt Johan Remkes. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: