dinsdag, 19. mei 2020 - 14:22 Update: 19-05-2020 14:33

Politie vindt bij arrestatie Toon R. vuurwapen en drugs in vakantiehuisje Ede

arrestatieteam
Foto: Archief FBF
Ede

Na de arrestatie van Toon R. in het vakantiepark in Ede, heeft de politie onder andere flinke hoeveelheden drugs en een vuurwapen gevonden. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdagmiddag.

Vuurwapen, drugs en grondstoffen

'In het huisje werd onder meer een doorgeladen vuurwapen gevonden, net als tientallen XTC-pillen, amfetamine en een handelshoeveelheid crystal meth', stelt het OM. Bij de woning stond een bus geparkeerd. Daarin werden onder meer zoutzuur en apaan gevonden in ruim dertig vaten en jerrycans. Apaan en zoutzuur zijn grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.

Verder onderzoek

Het lijkt erop dat R. tijdens zijn vlucht voor de politie gewoon is doorgegaan met criminele activiteiten. In het huisje werden tien mobiele telefoons gevonden. Ook daar wordt verder onderzoek naar gedaan.

Aanhouding

'R. werd gisteren opgepakt en wordt gezien als een van de kopstukken van een crimineel familienetwerk uit Oss. Tijdens Operatie Alfa werd eind 2019 en begin dit jaar een groot aantal leden van het netwerk opgepakt. Toon R. was als enige nog voortvluchtig en daarmee een van de meest gezochte mannen in Brabant', aldus het OM.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: