zaterdag, 23. mei 2020 - 22:17 Update: 24-05-2020 11:56

Zwaargewonde bij schietpartij Rijen, verdachte vannacht aangehouden

Foto van politiehelikopter
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rijen

Zaterdagavond is er om 21.00 uur in de Karel Doormanstraat in het Brabantse Rijen geschoten. 'Eén zwaargewonde man is naar het ziekenhuis overgebracht', zo laat de politie zaterdagavond weten.

Verdachte op blote voeten gevlucht

'We weten wie de verdachte is, hij is op blote voeten gevlucht', aldus de politie. De politie waarschuwt dat wanneer men iemand op blote voeten ziet lopen om dan direct 112 te bellen en de positie door te geven. Mensen moten de verdachte niet zelf aanspreken.

Zoektocht gestart

Er is een zoektocht opgestart met onder andere een arrestatieteam en een politiehelikopter naar de gevluchte verdachte. De omgeving is afgezet en de politie is een onderzoek gestart.

Update 22.35

'De verdachte is helaas nog niet gevonden en de invallende duisternis werkt ook niet mee. De zoektocht gaat door maar hij kan zich beter melden', zo heeft de politie zojuist gemeld. Op de plaats van het incident zal een uitgebreid tactisch- en forensisch onderzoek een groot gedeelte van de nacht doorgaan.

Update zondag 11.15 uur: verdachte aangehouden

Later in de nacht werd in Rijen het voertuig gecontroleerd dat op de plaats delict was gezien ten tijde van het incident. De twee inzittenden werden meegenomen naar het bureau. Eén van hen, een 32-jarige man uit Oosterhout, werd later aan het bureau aangehouden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident.

Onderzoek

Naar de andere verdachte, van wie de identiteit bekend is, wordt nog gezocht. De politie verzoekt de verdachte zich te melden. Op de plaats van het delict heeft een groot gedeelte van de nacht een forensisch- en tactisch rechercheonderzoek plaats gevonden waarbij sporen zijn veiliggesteld en getuigen zijn gehoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: