woensdag, 10. juni 2020 - 11:17 Update: 10-06-2020 12:22

Ontsnapte TBS’er gesnapt in onverzekerde auto

agenten-donker-zaklam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Roermond

De 44-jarige TBS’er met voorwaardelijke beëindiging die zich op 8 mei jl. tijdens onbegeleid verlof onttrok uit de FPA Assen, is begin deze week in de nacht van maandag op dinsdag rond 00.45 uur aangehouden in omgeving Roermond (L). 'Hij werd gecontroleerd omdat de auto waarin hij reed onverzekerd was. Hij is overgebracht naar een politiebureau in Roermond', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

Boodschappen

'De man onttrok zich op 8 mei terwijl hij boodschappen deed. Hij had TBS met voorwaardelijke beëindiging, waardoor hij op onbegeleid verlof kon', aldus het OM. De man die oorspronkelijk uit Geleen komt, is in 2002 veroordeeld voor verkrachting en vermogensdelicten. 

Recidiverisico

Toen zijn onttrekking bekend werd, is de politie gelijk tot actie overgegaan om de man op te sporen en aan te houden. Het recidiverisico van deze onttrekker is volgens het OM op laag ingeschat. Voor zover bekend, heeft hij zich tijdens zijn onttrekking niet schuldig gemaakt aan strafbare feiten, anders dan het rijden in een onverzekerde auto.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: