donderdag, 18. juni 2020 - 16:34

Eindhovenaar aangehouden op verdenking van poging moord in Den Haag

Foto van man met handboeien om
Foto: Politie
Den Haag

Een 52- jarige man uit Eindhoven aangehouden voor betrokkenheid bij een schietincident op 6 mei in de Hendrik Zwaardecroonstraat in Den Haag. De man zat tot nog toe ‘in alle beperkingen’ wat inhoudt dat hij alleen contact mocht hebben met zijn advocaat. In deze fase zijn politie en OM ook terughoudend in de communicatie. Vandaag heeft de raadkamer van de Haagse rechtbank zijn voorarrest met 90 dagen verlengd en de beperkingen opgeheven.

Toen een 48-jarige man op woensdag 6 mei rond 22:45 uur zijn woning verliet, richtte een man een vuurwapen op hem en schoot. Hierbij raakte het slachtoffer gewond aan zijn gezicht. Hij liep terug zijn woning in en alarmeerde de hulpdiensten. Een ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis. De aanleiding voor het schieten ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Agenten zochten in de omgeving naar de verdachte, een man van 1.70 meter lang met donkere kleding, maar troffen hem niet aan. De politie startte een onderzoek met tactisch en forensisch rechercheurs. Ze zochten naar sporen, keken camerabeelden uit en spraken met het slachtoffer en meerdere getuigen. Dit onderzoek leidde op 5 juni tot de aanhouding van de 52-jarige Eindhovenaar. Na zijn aanhouding doorzochten rechercheurs twee woningen in Eindhoven en Helmond.

Categorie:
Provincie: