zondag, 12. juli 2020 - 9:15 Update: 12-07-2020 19:23

Het 14-jarig vermiste meisje in zee bij Ameland is nog niet gevonden

zee-zon-strand
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Ameland

Zaterdagavond kreeg de Kustwacht rond 22.30 uur een melding van een vermist 14-jarig meisje op Ameland. Het meisje was samen met haar vader en zusje gaan zwemmen in zee bij het strand van Ameland ten noorden van Buren.

In de problemen tijdens het zwemmen

Het drietal kwam tijdens het zwemmen in de problemen. Haar vader en zusje wisten zelf uit het water te komen maar het 14-jarig meisje was spoorloos. Hierop zijn de hulpdiensten een massale zoekactie gestart. Daarbij werden door de Kustwacht meerdere reddingsboten en een SAR-helikopter ingezet om op de zee te zoeken. Meerdere eenheden van de politie en eilandbewoners zochten op het strand. Rond 03.20 uur was het meisje nog steeds niet gevonden en werd de zoektocht gestaakt. 

Zoektocht hervat

Zondagochtend om 05.30 uur is de zoekactie door de hulpdiensten weer hervat. De Kustwacht op het water en de politie zoekt op dit moment met meerdere eenheden, zowel op het water, als op het strand, de duinen en in de verdere omgeving.

Update 11.10 uur

De zoekactie bij Ameland is volop bezig. Er wordt op het water gezocht samen met de KNRM, vanuit de lucht door de SAR-helikopter en de Kustwacht en op het land door politie samen met eilanders. 'Het meisje is nog niet gevonden', aldus de politie.

Update 12.25 uur

'Er is nu een boot van de Landelijke Eenheid van de politie met sonarapparatuur op Ameland aangekomen om daarmee in het water te gaan zoeken', meldt de politie zojuist.

Update 18.45 uur

'De zoekactie op Ameland heeft geen resultaat opgeleverd. Het vermiste 14-jarige meisje is nog niet gevonden', zo meldt de politie zojuist. De hulpdiensten zoeken door tot het donker wordt. Mocht ze dan nog niet zijn gevonden dan wordt de zoekactie maandagmorgen bij daglicht hervat.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: