vrijdag, 14. augustus 2020 - 16:49 Update: 15-08-2020 10:02

Eén van de vier verdachten bekent op Bas van Wijk te hebben geschoten

bloemenzee-herdenkplek-bas-van wijk
Foto: Bon
Amsterdam/Haarlem

Eén van de 5 verdachten in de zaak rond de dood van 24-jarige Bas van Wijk, die afgelopen woensdag door arrestatieteams zijn aangehouden, is heengezonden. Hij heeft geen betrokkenheid bij dodelijk schietincident', zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) laten weten.

Voorgeleid

De overige 4 verdachten zijn vrijdagmiddag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Amsterdam. De 24-jarige Bas van Wijk uit Haarlem kwam afgelopen zaterdag om het leven toen in het Amsterdamse park De Oeverlanden werd beschoten. 

Verdachten

Twee verdachten, mannen van 26 en 20 jaar uit Amsterdam, werden afgelopen woensdag door arrestatieteams aangehouden in Zandvoort. De Dienst Regionale Recherche (DRR) hield in Amsterdam op diverse locaties de andere verdachten aan: een mannelijke Amsterdammer van 20 jaar oud, een van 19 oud en een van 18 jaar oud.

Bloemenzee

Op de plek waar Bas is doodgeschoten groeit de bloemenzee met de dag.

Update 17.30 uur: verdachte bekent te hebben geschoten

Eén van de mannen heeft in een verklaring bekend op Bas van Wijk te hebben geschoten. Alle verdachten zitten nog in beperkingen. Alle vier de mannen (18, 19, 20 en 20) blijven 2 weken langer vast voor betrokkenheid bij het schietincident.

Categorie:
Provincie: