dinsdag, 15. september 2020 - 15:32 Update: 15-09-2020 15:52

Niet terugkerende TBS'er misbruikt vrouw in bossen nabij Lelystad

agent-scooter-bos-zon
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Lelystad

Een 51-jarige vrouw uit Lelystad is maandagmiddag door een niet teruggekeerde TBS'er in de bossen nabij Lelystad overvallen en seksueel misbruikt. Dit meldt de politie dinsdag.

Torenvalkweg

De vrouw fietste rond 16.45 uur door de bossen nabij Lelystad. Op haar route passeerde zij diverse wandelaars en hardlopers. Op het moment dat zij ter hoogte van de Torenvalkweg even pauzeerde werd ze plotseling door de man overvallen en seksueel misbruikt', aldus de politie.

Fiets slachtoffer meegenomen

Na het misbruik pakt de man de fiets van het slachtoffer en vertrekt in de richting van Lelystad. De vrouw vervolgt haar weg te voet en weet de politie in te schakelen. De politie gaat direct op zoek naar de man. Hierbij wordt in het gebied gezocht met honden en de helikopter wordt ingezet zodat er ook op een grotere schaal gezocht kan worden. 

Niet teruggekeerde TBS'er

Burgernet wordt ingeschakeld en een alerte burger doet een melding de verdachte wellicht gezien te hebben. Op basis van het signalement van de man, herkent de politie de verdachte als een gesignaleerde 37-jarige man met TBS, die eerder die dag niet teruggekeerd is van zijn verlof uit een TBS-kliniek in Almere.

Verdachte aangehouden

Dinsdagochtend vroeg in de ochtend wordt de betreffende man op straat herkend door de politie waarna hij op de Larserdreef kan worden aanhouden. De verdachte is direct overgebracht en ingesloten. Het slachtoffer heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen.

Getuigen

Ondanks dat de verdachte is aangehouden, is de politie op zoek naar extra getuigen. De man heeft het volgende signalement: kort stekelig, grijs haar, blanke huidskleur en rond 1.75 meter lang. Hij droeg die avond een donkerblauw vest van Nike, een spijkerbroek en sportschoenen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: