maandag, 28. september 2020 - 17:33 Update: 28-09-2020 17:39

Trajectcontrole op N277 gaat van start

camera-snelheid-traject
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Vredepeel/Ysselsteyn

Maandag 5 oktober gaat de trajectcontrole op de N277 tussen Vredepeel en Ysselsteyn handhaven op de snelheidslimiet. 'Vanaf dan worden overtredingen van de maximumsnelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete. Het is het negende van twintig nieuwe trajectcontrolesystemen op N-wegen dat actief wordt', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

Hoog risico op ongevallen

Op de N277 geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. Deze wordt nu vaak overschreden. Daardoor is er een hoger risico op ongevallen op dit traject. De trajectcontrole moet de N277 veiliger maken. De trajectcontrole geldt tussen Vredepeel en Ysselsteyn, in beide richtingen.

Trajectcontrole

Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid.

Twintig N-wegen

Afgelopen jaar zijn op een aantal N-wegen trajectcontrolesystemen aangelegd. Het gaat om N-wegen in het hele land, waar relatief veel ongevallen gebeuren of vaak te hard wordt gereden. Inmiddels zijn acht systemen actief: op de N414, N787, N639, N351, N706, N333, N256 en vanaf vandaag ook de N270. In Limburg komt ook trajectcontrole op de N275 en de N564. Deze systemen worden nog getest en gaan later dit jaar handhaven.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):