maandag, 12. oktober 2020 - 17:11 Update: 12-10-2020 19:13

Twee tieners met machetes aangehouden

machete-mes
Foto: Politie
nep-pistool
Amsterdam

Zondagavond heeft de politie in Amsterdam op de IJburglaan twee jeugdigen van 13 en 14 jaar oud aangehouden die in het bezit waren van twee zeer grote messen zogenaamde machetes en een speelgoedpistool. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Aanleiding was knalvuurwerk

De politie was aan het surveilleren en zag een groepje jongeren staan die vermoedelijk op de bus stonden te wachten. Naast deze groep werd een zwaar knalvuurwerk afgestoken en de jongeren stapte direct in de net gearriveerde bus. 

Vuurwapen en 2 machetes

Teneinde te achterhalen of er mensen nog vuurwerk bij zich hadden werd een controle ingezet. Hierbij werd in eerste instantie een vuurwapen op de grond aangetroffen. Dit bleek een plastic speelgoedpistool te zijn. Bij nadere controle bleken twee jongens beiden een machete in hun broeksband te hebben en één van hen had ook nog een plastic speelgoedpistool in een rugzak. 

'Te belachelijk voor woorden'

'Het is te belachelijk voor woorden dat mensen dergelijke machetes bij zich hebben en helemaal als je 13 of 14 jaar oud bent', stelt de politie. 'Daarnaast als je het plastic speelgoedpistool in je handen hebt dan is op afstand niet te zien dat het geen echt pistool is met alle gevolgen van dien op het moment dat je met de politie te maken krijgt. Die zullen ongeacht de leeftijd er ernstig rekening mee houden dat het om een echt vuurwapen gaat en hun dienstpistool trekken en dit op je richten. Je moet er niet aan denken wat er dan zou kunnen gebeuren', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: