zondag, 25. oktober 2020 - 20:51 Update: 25-10-2020 21:17

Auto vol kogelgaten na beschietingen, politie zoekt drie auto’s

kogelgaten-ruit-auto
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Steenwijk

Zaterdagavond is in het Overijsselse Steenwijk een auto meerdere keren beschoten. Na het incident reden drie auto's weg. De politie is een onderzoek gestart naar de beschieting in de Aastraat.

Meerdere kogelgaten in auto

De beschieting vond plaats rond 22.30 uur. 'Er werd meerdere malen geschoten. Gelukkig raakte niemand gewond, maar in een auto vonden we wel meerdere kogelgaten', zo meldt de politie zondag. Na de beschieting reden drie auto’s weg. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die informatie of camerabeelden hebben waarop iets te zien is dat met deze beschieting te maken kan hebben.

Afzetting

Direct na het incident werd de Aastraat in Steenwijk afgezet zodat de politie onderzoek kon doen. Op basis van het eerste onderzoek blijkt dat er vermoedelijk drie auto’s bij de beschieting betrokken waren. De eerste auto was een lichtkleurige auto, vermoedelijk zilvergrijs. Verder was er een donkere stationwagon bij betrokken en beide auto’s werden gevolgd door een lichtkleurige personenauto. In de wijde omgeving is gezocht naar de verdachten, maar ze werden niet meer aangetroffen.

Camerabeelden vluchtroute

De auto’s zijn na de beschieting weggereden over de Aastraat in de richting van de Verlaatseweg. Daarna is het onduidelijk welke route de daders zijn gereden. 'Iedereen die in de omgeving van de Aastraat en Verlaatseweg was of woont en/of over camerabeelden uit de omgeving beschikt wordt verzocht contact op te nemen als daarop iets te zien is dat met de beschieting te maken kan hebben', aldus de politie. Deze informatie kan bijvoorbeeld helpen bij het vaststellen van de vluchtroute van de daders.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: