vrijdag, 13. november 2020 - 9:50 Update: 13-11-2020 9:59

Voor koe uitwijkende bestelbus richt ravage aan in Schijndel

Schijndel

In de nacht van donderdag op vrijdag richtte de bestuurder van een bestelbus rond 04.00 uur een grote ravage aan op de Boxtelseweg - N618 bij Schijndel. De bestelbus ramde aan de linkerzijde van de weg een houten geleiderail en kwam op het naastgelegen fietspad tot stilstand.

Koe

Ook raakte een lantaarnpaal beschadigd en werd de berm verontreinigd met een grote hoeveelheid olie. De bestuurder moest naar eigen zeggen uitwijken voor een overstekende koe, maar die werd door de hulpdiensten niet meer aangetroffen. De man raakte, wonder boven wonder, niet gewond. 

Houten vangrail vast onder bestelbus

Een bergingsbedrijf heeft de bestelbus getakeld en kreeg hierbij assistentie van de brandweer. Een deel van de houten geleiderail zat nog vast onder het voertuig, met een hydraulische spreider wisten brandweerlieden deze onder het voertuig vandaan te krijgen. 

Deel rijbaan afgesloten

Een deel van de rijbaan was door het ongeval afgesloten, maar dit liep in de nachtelijke uren weinig hinder op voor andere weggebruikers. Politieagenten hebben het verkeer geregeld. De wegbeheerder kwam ook ter plaatse en wikkelt het incident verder af. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: