zondag, 3. januari 2021 - 10:40 Update: 03-01-2021 10:47

Samenscholing en brand gesticht in Coevorden, ME ingezet

jaarwisseling-groep-brand
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Coevorden

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de Mobiele Eenheid van de politie rond 01.30 uur een einde gemaakt aan een samenscholing van enkele tientallen mensen in het Drentse Coevorden. Dit meldt de politie zondag.

Brand gesticht en vernielingen gepleegd

'De groep had afval in brand gestoken op de kruising van de Jozef Israëlstraat en Rembrandtlaan in Coevorden. Ook werden er vernielingen gepleegd aan ramen, brievenbussen en verkeersborden', aldus de politie.

Vuurwerk naar agenten gegooid

Toen politieagenten opriepen het vuur te doven en weg te gaan, werd er vuurwerk in hun richting gegooid. Dit is levensgevaarlijk. Het is dan voor politie agenten zonder extra bescherming te gevaarlijk om op te treden. Daarom werd de Mobiele Eenheid (ME) opgeroepen.

Vijf aanhoudingen

De ME heeft daarop kort opgetreden. In totaal hielden agenten vijf mensen aan. Het gaat om twee mannen van 28 en 30 uit Coevorden, twee mannen van 20 en 28 uit Hoogeveen en een man van 26 uit Emmen. Zij zitten vast en worden verhoord over hun betrokkenheid bij de ongeregeldheden. De politie doet verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: