donderdag, 7. januari 2021 - 12:14 Update: 07-01-2021 12:16

Duitse politie houdt Nederlander aan na vondst illegaal vuurwerk

vuurwerk-illegaal
Foto: Politie
Winterswijk/Vreden(Duitsland)

De Duitse politie heeft na aanwijzingen van de Nederlandse politie een Nederlandse man (34) uit Winterswijk aangehouden in de Duitse plaats Vreden. Dit meldt de politie donderdag.

Illegalen zaken opgeslagen

De politie in Nederland had aanwijzingen dat de man illegalen zaken zou hebben opgeslagen in Vreden, gelegen op ongeveer 10 kilometer van Winterswijk, en waarschuwde vlak voor de jaarwisseling de Duitse collega's.

Schuur en zeecontainer

De Duitse politie trof de man aan bij een boerderij in de gemeente Vreden (Duitsland). Daar vond de politie ongeveer 500 kilo vuurwerk met de classificatie F2, ook werd er vuurwerk van de categorie F3 en F4 voor professioneel gebruik aangetroffen in een schuur en een zeecontainer die op het terrein stonden. Het vuurwerk was niet volgens de regels opgeslagen en beveiligd. De politie hield de man hiervoor aan.

Onderzoek voortgezet

De plaats-delictgroep van het Landeskriminalamtes Nordrhein-Westfalen droeg zorg voor het op de juiste manier verwijderen van het vuurwerk. Een analyse van het vuurwerk en de vernietiging hiervan is nog niet afgerond. Het onderzoek aan beide zijden van de grens wordt voortgezet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: