vrijdag, 16. april 2021 - 8:33 Update: 16-04-2021 14:32

Zeer grote uitslaande brand legt snoepfabriek Drachten in as

brand-vlammen-rook-hoogwerker
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Drachten

In de nacht van donderdag op vrijdag is in Drachten rond 01.45 uur een zeer grote brand uitgebroken in snoepfabriek Continental Candy Industries BV op het industrieterrein aan de Bolder.

Uitslaande brand

De brandweer kreeg precies om 01.46 uur de eerste melding van de brand en ging direct al met veel materieel ter plaatse. De brand is in het magazijn van de snoepfabriek ontstaan en breidde zich razendsnel uit naar een zeer grote brand waarbij de vlammen al snel uitslaand waren en er veel rook vrijkwam. Vanwege de zware rookontwikkeling werd er een NL-Alert verstuurd naar omwonenden waarbij werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de automatische ventilatie uit te schakelen.

Medewerkers in veiligheid

Op het moment dat de brand uitbrak bevonden zich medewerkers in het pand maar deze hebben zichzelf in veiligheid kunnen brengen en hebben het pand op tijd kunnen verlaten. 

Brand overgeslagen

De brandweer, die met meerdere eenheden uit diverse omliggende brandweerkorpsen aanwezig is, begon direct na aankomst bij de snoepfabriek met blussen maar kon niet voorkomen dat de brand oversloeg naar omliggende gebouwen op het terrein van de snoepfabriek. Er werd dan ook na ongeveer 10 minuten al opgeschaald van grote naar zeer grote brand en ongeveer 25 later naar GRIP 1.

Schade

De schade aan de gebouwen van de snoepfabriek aan de Bolder is enorm. Het zou alleen gaan om magazijnen waar grondstoffen en eindproducten zijn opgeslagen. De fabriekshal waar de snoepjes worden geproduceerd zou niet zijn getroffen door de brand. Rond 09.45 uur had de brandweer de brand onder controle. De brandweer zal vrijdag nog wel enkele uren nodig hebben voor de nabluswerkzaamheden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: