dinsdag, 4. mei 2021 - 10:18

Automobilist onder invloed rijdt woning binnen

agent-donker-zwaailicht
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Oostburg

Een bestuurder onder invloed van cocaïne reed maandagavond laat tegen een zijgevel van een woning aan de Bakkersstraat. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij weigerde aan een bloedproef mee te werken.

Het ongeluk gebeurde rond 23.40 uur. Een 30-jarige bestuurder uit Oostburg verloor de macht over het stuur op de T-splitsing. Hij reed rechtdoor en belandde in de linker zijgevel van de woning. De bewoners lagen op dat moment in bed. Toen agenten ter plaatse kwamen lieten ze de automobilist allereerst een blaastest doen. Hieruit bleek dat hij geen alcohol had gedronken. Plotseling bleek dat de man van het strijdtoneel was verdwenen.

Proces-verbaal

Agenten troffen hem thuis aan. Van hem werd alsnog een speekseltest afgenomen, welke positief testte op cocaïne. Hij werd gearresteerd en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau in Oostburg. Bestuurders zijn na een positieve speekseltest verplicht om aan een bloedproef mee te werken. Dat weigerde de inwoner van Oostburg. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij zal later worden verhoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: