vrijdag, 20. augustus 2021 - 11:19

Twee verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting en poging moord op journalist

Foto van man met handboeien om
Foto: Politie
Groningen

De politie heeft vannacht twee personen aangehouden. De mannen worden verdacht van brandstichting en poging moord, nadat zij in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 augustus brandend materiaal in en tegen de woning van journalist Willem Groeneveld in Groningen hebben gegooid. Bij het incident raakte niemand gewond.

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) nemen de zaak hoog op en startten een uitgebreid onderzoek. Er is meteen een buurtonderzoek gedaan en gistermiddag hebben politie en het OM een opsporingsbericht met beelden van de verdachten gepubliceerd.

Rechercheonderzoek en tips

De verdachten zijn een 32-jarige man en een 31-jarige man, allebei uit Groningen. De politie kwam de verdachten op het spoor door rechercheonderzoek en de tips die binnen kwamen na het delen van de beelden. “Niet alleen de politie heeft deze zaak hoog opgenomen, we zien dat mensen veel hebben meegedacht”, zegt districtschef Frank Smilda. “De beelden zijn massaal gedeeld en de tips hebben er mede voor gezorgd dat de verdachten zo snel konden worden aangehouden.”

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: