dinsdag, 2. november 2021 - 10:48 Update: 02-11-2021 17:09

Britse ‘Most Wanted Person’ aangehouden in Maastricht na rechtshulpverzoek

Foto van leden arrestatieteam
Foto: Politie
Maastricht

Op verzoek van de Britse autoriteiten, werd begin oktober de 57-jarige Schotse M.Q. door een arrestatieteam aangehouden in Maastricht. Dit ten behoeve van de uitlevering aan het Verenigd Koninkrijk. Deze 57-jarige M.Q. stond al ruim 13 jaar op de Britse ‘Most Wanted Persons’ lijst en wist al die tijd onder de radar te blijven.

De verdachte maakte gebruik van frauduleus verkregen echte paspoorten en paspoorten die behoren tot andere personen. Daarbij werd Q. gelinkt aan de zware georganiseerde criminaliteit in relatie tot vuurwapens, de import van verdovende middelen t.w.v. 11 miljoen Engelse pond, de productie van verdovende middelen en witwassen. 

Aangehouden

Eerder in oktober ontving het Internationale Rechtshulp Centrum (IRC) van de politie Eenheid Limburg informatie van de Schotse NCA (National Crime Agency) dat de verdachte zich mogelijk in Maastricht zou bevinden.

Na onderzoek – met hulp van de politie, de Schotse NCA en de Britse Foreign Liason Officer – bleek dit inderdaad zo te zijn. Kort daarop is de verdachte door een arrestatieteam aangehouden en overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: