vrijdag, 26. november 2021 - 15:09 Update: 26-11-2021 17:46

Politie stuit in Enschede op enorm grote hoeveelheid illegaal vuurwerk

vuurwerk-lanceerbuizen-garagebox
Foto: Politie
vuurwerk-dozen-garage
Foto: Politie
Enschede

In Enschede is 500 kilogram illegaal vuurwerk aangetroffen in twee garageboxen in de wijk Boswinkel tijdens een gezamenlijke actie van de gemeente Enschede en de politie. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Steekproef 36 garageboxen 

Het zware en illegale vuurwerk werd afgelopen woensdag, bij een steekproef van 36 garageboxen, aangetroffen in garageboxen aan de Burgemeester Jacobsstraat en in garageboxen aan de Ypkemeulestraat. 

Attributen telen hennep en scooter met vals kenteken

Daarnaast trof de politie in de garageboxen ook andere illegale opslag aan zoals attributen voor het telen van hennep en een scooter met een vals kenteken die allen in beslag werden genomen.

Vuurwerkramp Enschede mei 2000

Met de vreselijke vuurwerkramp van 13 mei 2000, nu 21,5 jaar geleden, in het achterhoofd mogen de bewoners van de twee straten waar het vuurwerk is aangetroffen van 'geluk' spreken dat er geen grote ongelukken zijn gebeurd. De politie spreekt van een 'grote vangst' van explosief vuurwerk. 'Zou dit kaliber vuurwerk ontploffen, dan heeft dit verwoestende gevolgen voor de omgeving. Het vuurwerk is veilig afgevoerd. De politie en de gemeente ondernemen vervolgstappen', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: