maandag, 6. december 2021 - 15:03 Update: 06-12-2021 17:27

Huissleutel leidt politie naar identiteit dodelijk slachtoffer verkeersongeval Oosterhout

agent-donker-ambu-zaklamp
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Oosterhout

De politie probeert achter de identiteit van een man te komen die in de nacht van zondag op maandag rond 01.20 uur in Oosterhout om het leven is gekomen nadat hij werd aangereden door een auto op de Statendamweg.

Voetganger

De onbekende man kwam afgelopen nacht aan zijn verwondingen te overlijden nadat hij als voetganger door een auto bestuurd door een 71-jarige Oosterhoutse werd aangereden. 

Automobiliste aangereden

'De automobiliste stopte na het ongeval maar wachtte de hulpdiensten niet af en reed naar haar woning waar na zij telefonisch alarm sloeg. Zij wordt als verdachte gehoord van het verlaten van een plaats ongeval', aldus de politie. Hierover volgt nog nader overleg met de officier van justitie. Haar auto heeft schade en is in beslag genomen.

Dierenpension

De aanrijding vond plaats op de Statendamweg ter hoogte van het dierenpension. De agenten zagen daar een man met zware verwondingen op de grond liggen. Een verpleegkundige van de ambulancedienst stelde vast dat de man was overleden.  

Automobiliste in paniek

De politie sprak de getuige die had gebeld. Hij had een doffe klap en glasgerinkel gehoord. Een andere getuige had ter plaatse na het ongeval kort met de automobiliste gesproken die in paniek leek. Een verkeersongevallenanalist heeft naar sporen gezocht. Het onderzoek naar de toedracht wordt voortgezet.

Identiteit

Op dit moment is de identiteit van het slachtoffer nog niet bekend. Het gaat om een naar schatting 35-40 jarige man. Hij is circa 1.80 meter lang. Hij had een baard en had lang haar in een knotje. Hij droeg een rood Adidas T-shirt en een donkerkleurige muts. Verder had hij een camouflage rugzak bij zich. Getuigen van het verkeersongeval of personen die iets kunnen vertellen over het slachtoffer, kunnen contact opnemen met de politie.

Update maandag 6 december 16.10 uur: Huissleutel leidt naar identiteit slachtoffer

De identiteit van de overleden man is vastgesteld. Het gaat om een 38-jarige in Breda verblijvende Poolse man. Een huisgenoot herkende de man bij de confrontatie. De politie kwam het verblijfsadres van de overledene op het spoor door de huissleutel die hij bij zich had. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: