vrijdag, 31. december 2021 - 13:30 Update: 31-12-2021 23:39

Jongen (12) overleden na ernstig incident met klaphamer, jongen (11) gewond naar ziekenhuis

mmt-traumaheli-politie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Haaksbergen

In het Overijsselse Haaksbergen is vrijdag aan het eind van de ochtend bij een ernstig incident met vuurwerk een 12-jarige jongen om het leven gekomen. Een andere jongen is naar het ziekenhuis overgebracht. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Eerste hulp verleend door agenten

De politie kreeg rond 11.40 uur de melding van het incident aan de Albert Cuyplaan. Agenten verleende eerste hulp. Eén van de twee kinderen, een 12-jarige jongen, is overleden. De andere jongen is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Het is op dit moment niet bekend hoe ernstig zijn verwondingen zijn.

Recherche onderzoekt de toedracht

'We schalen op met recherche om de toedracht van het incident te onderzoeken. We doen nog geen mededelingen over de identiteit van de twee jonge personen omdat we eerst hun familie willen informeren', aldus de politie. Er werd ook een Duitse traumahelikopter ingezet voor de hulpverlening.

Update 14.00 uur: Jongen van 12 jaar overleden, politie verricht aanhouding

'Na het incident is een jongen van 12 jaar oud overleden. Een andere jongen is naar het ziekenhuis overgebracht. De kinderen hadden niets met het incident te maken. We hebben één persoon aangehouden en zijn volop bezig met het onderzoek', zo meldt de politie zojuist.

Update 15.00 uur

'De 12-jarige jongen die is overleden bediende niet zelf de klaphamer, maar was omstander of passant. Er is een verdachte aangehouden. Het betreft een meerderjarige man uit Haaksbergen, die de klaphamer zou hebben bediend', aldus de politie. Een klaphamer is een apparaat dat harde knallen veroorzaakt. De man is aangehouden op verdenking van dood door schuld.

Melding ernstig incident

Omstreeks 11.30 uur kregen de hulpdiensten de melding van een ernstig ongeval op de Albert Cuyplaan in Haaksbergen, waarbij minderjarige kinderen betrokken zouden zijn.

Andere jongen (11) gewond naar ziekenhuis

Twee kinderen (11 en 12 jaar) bleken ernstig gewond te zijn geraakt. Het 12-jarige slachtoffer werd door een traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij aan zijn verwondingen is overleden. De 11-jarige jongen is ook overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek recherche

Wat er precies gebeurd is en wat de oorzaak is van het ongeval, wordt momenteel onderzocht door de recherche. Daar kan de politie op dit moment nog geen nadere mededelingen over doen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: