donderdag, 20. januari 2022 - 12:36 Update: 20-01-2022 12:49

OM: 'Mogelijke' begraaflocatie Tanja Groen blijkt konijnenburcht

tanja-groen
Geldrop

Er is geen nader onderzoek nodig naar de drie grondverstoringen die eerder deze week op de Strabrechtse Heide nabij het Brabantse Geldrop werden aangetroffen door rechtsspycholoog Peter van Koppen en zijn onderzoeksgroep die zoeken naar de mogelijke begraafplek van Tanja Groen die sinds augustus 1993 wordt vermist . Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag na kortstondig onderzoek door specialisten van het NFI, de forensische opsporing en Staatsbosbeheer.

Konijnenburcht

Uit  het korte onderzoek ter plaatse blijkt dat het op de bewuste drie plekken gaat om verstoringen die een natuurlijke oorsprong hebben. Meer specifiek betreft het een konijnenburcht. Een netwerk van konijnenholen, dat uit meerdere, onderling verbonden ruimtes bestaat.

Impact

Omwille van de impact die de recente mediaberichtgeving heeft op de ouders en nabestaanden van Tanja Groen heeft het coldcaseteam Limburg, na kennisname van genoemde berichtgeving, besloten dit onderzoek met voorrang in te stellen. Het onderzoek heeft daarom woensdag 19 januari plaatsgevonden. De ouders van Tanja Groen uit Schagen, die sinds augustus 1993 wordt vermist, zijn ingelicht over de bevindingen van het coldcaseteam.

Studentenfeestje

Tanja fietste naar huis van een feestje van een Maastrichtse studentenvereniging, maar arriveerde nooit in haar studentenkamer. Meerdere zoekacties hebben tot op heden geen resultaat opgeleverd.  

Categorie:
Provincie: