donderdag, 27. januari 2022 - 12:25 Update: 27-01-2022 12:31

Man (56) gewond na steekincident Hulst, meisje (17) aangehouden

ambu-politieauto-donker-zwaailicht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hulst

De politie heeft woensdagavond in het Zeeuwse Hulst een 17-jarig meisje aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident waarbij een 56-jarige plaatsgenoot gewond is geraakt. 'De man is door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht', zo meldt de politie donderdag.

Steekincident vermoedelijk in woning

De aanleiding voor het steekincident is nog niet exact bekend en wordt onderzocht door de politie. Omstreeks 22.25 uur meldde een getuige dat er een man was neergestoken. 'Vermoedelijk heeft het incident plaatsgevonden in een woning in Hulst. Het slachtoffer bevond zich op dat tijdstip niet meer in de woning, maar op de Grote Markt in Hulst', aldus de politie.

Meisje (17) aangehouden

Agenten gingen ter plaatse en troffen de gewonde man aan. Hij legde een korte verklaring af. De verdachte meldde zich even later telefonisch bij de politie. Zij is aangehouden en ingesloten in een politiecellencomplex. Het meisje wordt donderdag door de politie gehoord.

Sporenonderzoek

Door agenten en rechercheurs is (sporen) onderzoek gedaan in en om de woning waar een en ander vermoedelijk heeft plaatsgevonden. Het vermoedelijke steekwapen is in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: