zaterdag, 5. februari 2022 - 14:49 Update: 05-02-2022 14:59

Aangestoken brand in container slaat over op voordeur woning

Foto van politie bij brand | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Middelburg

In Middelburg is afgelopen nacht brand gesticht in een container die in het portiek stond van een woning aan het Kriekenhof. 'De brand sloeg over naar de voordeur', zo meldt de politie zaterdag.

Bewoners erg geschrokken

'De brandweer heeft de brand geblust. De bewoners zijn erg geschrokken. Uit voorzorg moesten ook de buren tijdens de bluswerkzaamheden hun woning verlaten. We nemen de zaak hoog op en roepen eventuele getuigen op zich te melden', aldus de politie .

Rook onder voordeur naar binnen

Een bewoonster aan het Kriekenhof zat vannacht, de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 februari 2022, omstreeks 01.40 uur nog beneden in de woonkamer. Plotseling zag ze buiten een oranje gloed en alarmeerde direct haar partner. Hij zag vervolgens de rook onder de voordeur door naar binnen komen. 

Brand in portiek

De brand woedde in het portiek en ontstond daar in een container. Vervolgens stond ook de voordeur in lichterlaaie.  Beide bewoners zijn er zeker van dat zij niets brandbaars in de container hebben gedaan. De politie gaat daarom uit van brandstichting en roept getuigen op.

Categorie:
Provincie: