maandag, 28. februari 2022 - 17:14 Update: 28-02-2022 17:24

Kind ernstig gewond bij steekincident in Drentse Drouwen

Drouwen

Zondagochtend is in het Drentse Drouwen bij een steekincident een kind ernstig gewond geraakt. Dit meldt de politie maandag.

Aanhouding 46-jarige verdachte

'De politie heeft zondag een 46-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident. 'Het incident vond zondag rond 10.45 uur plaats aan de Steenhopenweg nabij Drouwen. Het gaat om een incident in de familiaire sfeer', zegt de politie.

Kind ernstig gewond geraakt

'We waren aanwezig in Drouwen omdat we ons naar aanleiding van een melding zorgen maakten over de twee personen, die uiteindelijk betrokken waren bij het incident.  We troffen de man en het kind aan op de Steenhopenweg nabij Drouwen en daar raakten we met de man in gesprek', aldus de politie. 

Geweld gebruikt

De man wordt ervan verdacht vervolgens geweld te hebben gebruikt. De man en het kind zijn beide gewond geraakt. Het jonge slachtoffer is ernstig gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Bij de aanhouding is door de politie een stroomstootwapen gebruikt.

Onderzoek op plaats delict

De verdachte is in verzekering gesteld en hij zal worden verhoord over het steekincident. De man zit in volledige beperkingen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het steekincident. Er is op de plaats van het delict uitvoerig sporenonderzoek gedaan. Ook zijn er getuigen gehoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: