zondag, 13. maart 2022 - 10:12 Update: 13-03-2022 12:59

Man beschoten na verkeersconflit op A1 bij Deventer

Ambulance
Foto: fbf
Deventer

Op de A1 ter hoogte van Deventer heeft er zaterdag 12 maart 2022 rond 19.30 een incident plaatsgevonden. De gealarmeerde politieagenten troffen op parkeerplaats Boermark een man aan die verwondingen had. Hij zei dat hij was beschoten. De man, 45 jaar uit Enschede, vertelde dat hij samen met een vrouw en haar kinderen in zijn auto over de A1 reed, in de richting van Enschede. Er ontstond op een gegeven moment een verkeersconflict met een bestuurder van een andere personenauto.

Beide bestuurders parkeerden daarop hun auto op de vluchtstrook van de snelweg. De 45-jarige man uit Enschede wilde met de andere bestuurder in gesprek. Hij was uit zijn auto gestapt en liep naar de bestuurder, die nog in zijn auto zat.  Hij werd daarop vanuit de auto beschoten. Daarna reed de bestuurder, van die andere auto, met hoge snelheid in de richting van Twente.  De gewonde man is vervolgens weer in zijn auto gaan zitten en heeft deze op de parkeerplaats Boermark tot stilstand gebracht en de politie gebeld. 

De andere auto werd kort daarna in Enschede door de politie aangetroffen. De twee inzittenden zijn door een zogenaamde uitpraatprocedure, uit de auto gehaald en aangehouden. Het betreft een 25-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige vrouw uit Spijkenisse.  Hun auto is voor nader onderzoek in beslag genomen. 

Het mogelijke wapen is niet aangetroffen. De verwondingen van het 45-jarige man zijn ter plaatse door ambulancebroeders behandeld. Hij hoefde voor verdere medisch onderzoek niet mee naar het ziekenhuis. De man heeft inmiddels aangifte gedaan. Zowel aan hem, als de vrouw en de kinderen is slachtofferhulp geboden. De kinderen hebben tevens tegen de schrik een traumabeertje gekregen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: