dinsdag, 24. mei 2022 - 16:49 Update: 24-05-2022 20:47

Politie stuit op 100.000,- aan cash in illegale gokpaleizen in Eindhoven

cash-eurobiljet-rolex
Foto: Politie
Eindhoven

In de nacht van zondag op maandag zijn, na een maandenlang onderzoek door de financiële recherche van de politie Oost-Brabant, drie mannen (31, 38 en 45 jaar) en een vrouw (22 jaar) uit Eindhoven aangehouden. Dit meldt de politie dinsdag.

Illegale gokpanden

Zij worden er van verdacht vanuit een criminele organisatie illegale gokpanden te hebben geëxploiteerd. Tijdens de invallen in appartementen en een bedrijfspand in Eindhoven werden ook zeventien bezoekers opgepakt. De recherche nam verder goederen en geld in beslag en er werd beslag gelegd op onder andere banktegoed.

Arrestatieteams

Bij twee luxe appartementen in het centrum van Eindhoven villen arrestatieteams binnen. 'Uit het onderzoek was gebleken dat daar bijna dagelijks voor grof geld illegaal werd gegokt. Ook op het moment van de actie was dit het geval. De appartementen waren met onder andere poker- en dobbeltafels ingericht. Alle spullen die aan de illegale gokactiviteiten waren gerelateerd namen we in beslag, alsmede ongeveer € 100.000,-- aan contant geld', aldus de politie. 

Dure merkkleding

Van de bewoner van één van de appartementen, één van vier hoofdverdachten, nam de politie een grote hoeveelheid dure merkkleding in beslag waarvan het vermoeden is dat deze spullen met crimineel verkregen geld zijn aangeschaft, aangezien deze man op papier geen inkomsten heeft. Verder nam de politie nog een aantal kostbare Rolex horloges en een dure Mercedes personenauto in beslag. In het kader van de verdenking van witwassen legde de politie ook beslag op banktegoed en op een crypto currency account.

Derde locatie

Gedurende het nachtelijke onderzoek in de appartementen kreeg het onderzoeksteam een derde locatie in beeld, waar ook een illegaal gokpaleis bleek te zijn ingericht. Het ging om een bedrijfspand in de wijk Woensel, waar dezelfde nacht nog een inval werd gedaan. Eén van de hoofdverdachten werd daar aangehouden.

Criminele organisatie

Van de aangehouden bezoekers werden de personalia genoteerd en zij werden kort gehoord. Daarna werden zij weer vrijgelaten. De vier hoofdverdachten zitten voorlopig vast en zij worden woensdag voorgeleid aan de rechter commissaris. Zij worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, het faciliteren en exploiteren van illegale kansspelen en casino’s en het witwassen van de opbrengst daarvan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: