zondag, 10. juli 2022 - 12:42 Update: 10-07-2022 12:43

Agent schiet op voertuig dat op hem inrijdt in Tiel

agent-donker-zwaailicht
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Tiel

Zaterdagavond heeft de politie twee mannen aangehouden in Tiel. 'Met het voertuig waar de twee in zaten is ingereden op een agent. Deze zag zich genoodzaakt te schieten', zo meldt de politie zondag.

Mishandeling Waalkade

Even voor 21.00 uur werd de politie gealarmeerd door getuigen van een mishandeling aan de Waalkade in Tiel. Toegesnelde agenten zagen een voertuig dat betrokken zou zijn bij de mishandeling rijden en zetten de achtervolging in.

Aanhoudingen

Aan de Tolhuiswal wilde een agent het voertuig laten stoppen. In plaats daarvan reed de bestuurder, een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, in op de agent. Hij zag zich genoodzaakt om op het voertuig te schieten. Op de Kerkstraat kon het voertuig alsnog worden gestopt. Naast de bestuurder werd ook de bijrijder, een 27-jarige man uit Tiel, aangehouden.

Ziekenhuis

De agent werd door het voertuig geraakt en moest voor controle naar het ziekenhuis. De bijrijder bleek eveneens gewond, mogelijk door wat zich eerder op de avond had afgespeeld. De man is nagekeken door ambulancepersoneel.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):