dinsdag, 20. september 2022 - 11:36

Aanhoudingen bij ondermijningsonderzoek in Groningen

politiejas
Foto: Politie
Groningen

De politie heeft vandaag aanhoudingen verricht op verdenking van handel in verdovende middelen. Op verschillende locaties in Groningen vinden doorzoekingen plaats. De verdachten zitten vast voor verhoor en zitten in beperkingen. Dat betekent dat zij met niemand contact mogen hebben behalve hun advocaat en politie en justitie terughoudend zijn met het verstrekken van informatie over dit onderzoek. De verdachten komen allemaal uit Groningen en zijn tussen de 21 en 34 jaar oud.

Anoniem melden

Door rechercheonderzoek kwam de politie de verdachten op het spoor. Onderdeel van dat onderzoek waren een aantal anonieme meldingen bij Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit. Een anonieme melding moet eerst worden getoetst. Pas als feiten de anonieme melding onderbouwen dan kunnen de opsporingspartners overgaan tot actie. Een M.-melding is hiermee een puzzelstuk in een groter geheel.

Ondermijning

Criminelen plegen misdrijven om hier geld en/of macht aan over te houden. Dit gebeurt vaak in netwerken. Hierdoor vervagen normen en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af. Dit effect heet ook wel ondermijning. Om ondermijning effectief aan te pakken, is een integrale aanpak nodig van politie, openbaar ministerie en gemeente in samenwerking met andere partners als bijvoorbeeld de belastingdienst of banken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: