vrijdag, 30. september 2022 - 14:20 Update: 30-09-2022 14:39

Politie pakt 2 mannen met speciale 'ontvoeringsbestelbus' op

bestelbus-wit-donker
Foto: Archief EHF/ foto bewerkt ter illustratie
Eindhoven

Afgelopen woensdagavond heeft de politie een man van 24-jaar uit Eindhoven en een man van 28-jaar uit Geldrop-Mierlo op het Spanvlinderplein in Eindhoven opgepakt. 'Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een ontvoering', zo meldt de politie vrijdag.

'Kidnapbus'

'Tijdens een melding over een verdachte situatie, stuitte de politie op een witte bestelbus, waarvan de laadruimte bekleed was met plastic en waarbij de deuren van de bus waren voorzien van extra aangebrachte sloten', aldus de politie. De recherche is momenteel druk bezig met het onderzoek.

'Verdachte situatie'

Een verontruste burger belde woensdagavond de politie over een verdachte situatie, waarbij mogelijk sprake was van wapens. De agenten reden naar de melding en troffen onderweg een verdacht wit busje aan. Gelet op de melding hebben agenten het busje tot stoppen gedwongen en zijn de twee inzittenden gecontroleerd.

Extra sloten en plastic in bestelbus

In de bus troffen de agenten de extra aangebrachte sloten aan op de deuren en zagen zij dat de laadruimte van de bestelbus was bekleed met plastic. Het duo kon niet duidelijk uitleggen waarom de bus er zo uitzag. 

Melding ontvoering

Tegelijkertijd dat de collega’s de bus aan het controleren waren, kwam er een telefoontje binnen bij de meldkamer. Een man meldde dat hij enige tijd is beroofd van zijn vrijheid. De politie is momenteel aan het onderzoeken wat er is gebeurd en welke relatie er is tussen deze man, de witte bus en de twee inzittenden. In dit stadium van het onderzoek kan de politie daar nog niets over zeggen. De bus is naar het bureau gebracht voor verder onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):