dinsdag, 31. januari 2023 - 15:14 Update: 31-01-2023 15:22

Man (19) na autocrash opgepakt voor poging ontvoeren vrouw

donker-fietspad-bos
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Kapelle

De politie heeft maandagavond rond 20.20 uur op de A58, ter hoogte van Kruiningen, een 19-jarige man uit ’s-Gravenpolder aangehouden. De politie verdenkt de man er van dat hij even daarvoor heeft geprobeerd een vrouw te ontvoeren die op de Vierwegen fietste. Dit meldt de politie dinsdag.

Deel van kenteken bekend

Het vrouwelijk slachtoffer fietste maandag omstreeks 19.30 uur langs de Vierwegen in Kapelle toen zij op een onverlicht stuk weg een man zag staan naast een auto. 'De man liep naar haar toe en trok haar van haar fiets. Door zich hevig te verzetten kon ze gelukkig aan haar belager ontsnappen en de politie waarschuwen', aldus de politie. Omdat, via het slachtoffer, het type auto en een deel van het kenteken werd doorgegeven kon de politie uitkijken naar het betrokken voertuig.

Met hoge snelheid er vandoor

Vlak bij de locatie waar de eerdere melding was gebeurd, zagen agenten een soortgelijke auto aan de kant van de weg staan. Zij zetten de dienstauto bij het betreffende voertuig in de buurt en stapten uit om de bestuurder aan te spreken. Die wachtte daar echter niet op en ging er met hoge snelheid vandoor waarna de agenten de achtervolging inzetten.

Auto verdachte gecrasht

Net na de Vlaketunnel crashte de auto op de toerit naar Kruiningen. De bestuurder was niet gewond en had op eigen kracht zijn auto verlaten. Omdat de agenten in zijn auto aanwijzingen zagen liggen voor betrokkenheid bij de melding over de vrijheidsberoving is de jongeman aangehouden en overgebracht naar een politiecel. Daar wordt hij later verhoord.

Oproep

De politie roept mensen op, die iets soortgelijks hebben meegemaakt als het vrouwelijke slachtoffer uit deze melding, om dit te melden bij de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: