woensdag, 12. april 2023 - 15:13 Update: 12-04-2023 15:16

Brandbom vermoedelijk op 'verkeerde' voordeur geplaatst

recherche-voordeur-glasscherven
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Heerlen

In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 april werden de bewoners van een woning aan de Roexhof in Heerlen opgeschrikt door een brandbom die tegen de voordeur was geplaatst. 'Uit onderzoek bleek dat hier vermoedelijk sprake is van een vergissing', zo meldt de politie woensdag.

Voordeur beschadigd

De politie vermoedt dat de bezorger van de brandbom het eigenlijk op een ander adres had gemunt. 'De voordeur van de woning raakte beschadigd. Er vielen geen gewonden. Dit was niet het eerste incident op genoemd adres', aldus de politie

Andre adres 

Dinsdagavond 28 maart werd tevens geprobeerd de deur op het eerder genoemde adres aan de Roexhof te vernielen. Het onderzoek naar beide zaken loopt nog. Het onderzoeksteam vermoedt dat er in beide gevallen sprake was van een ander adres dan waar de dreiging eigenlijk op gericht was.

Verdachte te voet gevlucht

Uit buurtonderzoek is gebleken dat de verdachte bij het incident, met de brandbom in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 april, te voet vluchtte over de Grasbroekerweg. De politie komt graag in contact met mensen die deze persoon in de nacht van donderdag op vrijdag zagen vluchten. Daarnaast komt de politie ook graag in contact met mensen die meer informatie denken te hebben over een van beide, danwel beide incidenten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):