woensdag, 3. mei 2023 - 14:39 Update: 03-05-2023 14:41

Politie stuit op stinkende zeer grote hennepkwekerij in Heerhugowaard

hennepkwekerij-geel-licht
Foto: Politie
Heerhugowaard

Afgelopen nacht werden op een bedrijventerrein in Heerhugowaard ruim 1.000 nagenoeg oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. Dit meldt de politie woensdag.

Man (34) aangehouden

'In het betreffende pand was een 34-jarige man uit Dijk en Waard aanwezig. Hij werd aangehouden voor het telen, bewerken en vervaardigen van softdrugs', aldus de politie. De hennepkwekerij is de op één na grootste die dit jaar in Noord-Holland werd aangetroffen.

Melding sterke wietgeur

De politie startte een onderzoek op het bedrijventerrein nadat er een melding was binnengekomen over een sterke wietgeur. Het vermoeden bestond dat de geur kwam van een loods aan de Maxwellstraat. De politie zag genoeg aanwijzingen om het pand te betreden en trof daar een hennepkwekerij. 

Illegaal water en stroom afgetapt

Naast oogstrijpe planten vond de politie ook een zeer grote hoeveelheid henneptoppen, hennepgruis en materialen voor de vervaardiging van de softdrugs. Ook werd er illegaal water en stroom afgetapt. Alle hennep is in beslag genomen en wordt vernietigd. Ook is de auto van de verdachte in beslag genomen. Uit onderzoek blijkt dat er al meerdere oogsten zijn gedaan in de kwekerij. De opbrengsten van de kwekerij worden geschat op 600.000,- euro

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):