zondag, 11. juni 2023 - 21:16 Update: 11-06-2023 21:16

DSI haalt bewoner vanwege mogelijke vuurwapens uit Gelderse woning

dsi-politie-wapen
Foto: Politie Landelijke Eenheid
Lichtenvoorde

Zondag een afgelopen nacht is de politie bezig geweest om een bewoner van de Straussstraat in het Gelderse Lichtenvoorde uit zijn woning te halen. 'Dat is inmiddels gelukt. De man is veilig naar buiten gehaald door de inzet van specialisten van de DSI (Dienst Speciale Interventies)', zo laat de politie zondagavond weten.

'Mogelijk vuurwapens in het spel'

Het heeft lang geduurd voordat er veilig kon worden ingegrepen omdat de man zich in zijn woning verschanst had, het onbekend was hoe de situatie er binnen uitzag en omdat er mogelijk vuurwapens in het spel waren. 'De politie en hulpdiensten hebben alle specialismen ingezet die nodig waren om dit rustig en veilig op te lossen,' reageert burgemeester Bronsvoort van Oost-Gelre. 'Ik ben voor de omwonenden en andere betrokkenen heel blij dat de situatie nu veilig tot een einde is gebracht.'

Verdachte langer bekend bij politie en gemeente

Er wordt nu onderzoek gedaan in de woning van de verdachte, hij is aangehouden. We begrijpen dat er nog veel vragen zijn over de situatie. We doen daar nu nog geen mededelingen over, maar willen eerst goed onderzoek doen. De verdachte was al langer bekend bij de gemeente en politie, vanwege de zorg die hij nodig had. De verdachte zal vandaag nog door de crisisdienst beoordeeld worden om vast te stellen of hij acute zorg nodig heeft.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):