zaterdag, 17. juni 2023 - 12:00

Politie vindt drugslab in Nieuw-Amsterdam

Politieagent van LFO
Nieuwe-Amsterdam

In een schuur bij een pand aan de Scheidingsweg in Nieuw-Amsterdam is zaterdagochtend een drugslab aangetroffen. Het lab was in werking. Een 54-jarige man uit de gemeente Emmen is aangehouden op verdenking van het vervaardigen van harddrugs.

De politie beschikte over informatie dat er mogelijk een drugslab aanwezig zou zijn in een pand aan de Scheidingsweg. Daarop trof de politie op zaterdagochtend 17 juni rond 02.00 uur een werkend drugslab aan in een schuur. Daar stonden verschillende goederen die bestemd lijken voor de productie van synthetische drugs. Onderzoek zal dat verder moeten uitwijzen. Ook werd er in het pand een hennepkwekerij ontdekt. Deze kwekerij was niet meer werking.

De politie heeft vannacht een 54-jarige man uit de gemeente Emmen aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau. 

Lab ontmantelen en ontruimen

De recherche is na het aantreffen van het lab meteen begonnen met onderzoek. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen zal het drugslab ontmantelen en vervolgens ontruimen. De aangetroffen grondstoffen en goederen worden vernietigd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: