maandag, 26. februari 2024 - 22:35

Leden criminele groep Noord-Brabant aangehouden

dsi-wapen-schild-inval
Foto: Politie Landelijke Eenheid
Nuenen/Geldrop/Best/Waalre

Maandagochtend 26 februari zijn vier mannen van respectievelijk 31, 40, 42 en 43 aangehouden.

DSI

'Na onderzoek van de recherche van de Eenheid Landelijke Opsporing en Interventies (LO) zijn de aanhoudingen gedaan door Dienst Speciale Interventies (DSI)', zo meldt de politie maandag. Na de aanhoudingen zijn hun woningen in Nuenen, Geldrop, Best en Waalre doorzocht. Daarbij zijn telefoons, computers en een aantal (automatische) vuurwapens in beslag genomen.

Crimineel samenwerkingsverband

'Het aangehouden viertal wordt ervan verdacht lid te zijn van een crimineel samenwerkingsverband dat zich bezighield met onder meer handel in harddrugs (methamfetamine en cocaïne), diefstal en afpersingen waarbij onder meer harddrugs (zogenaamde ripdeals), geld en dure horloges zijn buitgemaakt', aldus de politie. 

Intimidatie en brandstichting

Daarbij werd geweld en intimidatie niet geschuwd. In opdracht van en door dit criminele samenwerkingsverband zijn een aantal auto’s in brand gestoken en werden personen stelselmatig in de gaten gehouden of met een vuurwapen bedreigd.

Voorgeleiding

De verdachten zullen 29 februari worden voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Oost-Brabant. De politie gaat verder met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: