maandag, 7. december 2015 - 20:24 Update: 07-12-2015 20:30

Enorme leegloop bij Ajax na vertrek Jonk

Enorme leegloop bij Ajax na vertrek Jonk
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ElfVoetba-BlikopNieuws) wim Jonk heeft een hele volksverhuizing op gang gebracht. In zijn kielzog vertrekken namelijk ook de manager jeugdscouting, coördinator methodologie en technisch manager onderbouw bij Ajax. Zij hebben zich solidair verklaard met de ontslagen Jonk en de vertrokken adviseur Johan Cruijff.

De vertrekken werden in gang gezet toen Jonk langzaam maar zeker de deur uit werd gewerkt, halverwege november. Cruijff had genoeg gezien en trok zijn handen al snel van Ajax af. Afgelopen vrijdag kwam daar het vertrek van hoofd talentontwikkeling Ruben Jongkind bovenop. Volgens VI kondigde een drietal andere staffleden zaterdag hun vertrek aan: Jasper van Leeuwen, Matthias Kohler en Michel Hordijk.

Vertrokken

Met Cruijff en Jonk was de belangrijkste afvaardiging van het 'kamp-Cruijff' al vertrokken. Jongkind was de 3e geestesvader van het plan, waardoor die lijn helemaal afkalfde. Van Leeuwen was sinds 2013 in dienst en hervormde sindsdien de jeugdscouting. Hordijk coördineerde de training van technische vaardigheden bij de allerjongsten. Kohler was de baas over nieuwe afdeling methodologie, die afgelopen zomer werd opgericht.

Nieuw team

De hele afdeling methodologie is hiermee verdwenen bij Ajax. De clubleiding zal dus een nieuw team moeten samenstellen die wel met elkaar en de beleidsmakers door een deur kunnen. De methodologie-tak zorgt als het goed is voor de typische Ajax-speelwijze en manier van trainen. Zo is de overgang van elftal naar elftal binnen Ajax minder groot. Deze manier van werken is afgekeken van Spaanse clubs als FC Barcelona.

Categorie:
Provincie: