dinsdag, 8. december 2015 - 19:57 Update: 08-12-2015 19:58

'Goudeerlijke' Platini hoopt vrijdag weer voor FIFA aan de slag te kunnen

'Goudeerlijke' Platini hoopt vrijdag weer voor FIFA aan de slag te kunnen
Foto: Fifa
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Michel Platini krijgt deze week te horen of de FIFA zijn schorsing al dan niet opschort. De voorzitter van de UEFA bepleitte dinsdag zijn zaak bij het internationale sporttribunaal CAS. Vlak voor de hoorzitting verzekerde Platini alleen maar waarheden te gaan verkondigen, meldt het AP.

Platini is voor negentig dagen geschorst door de ethische commissie van de FIFA naar aanleiding van een dubieuze betaling. Hij ontving in 2011 zo'n 1,8 miljoen euro voor 'adviserende werkzaamheden' die hij eerder deze eeuw had verricht voor Sepp Blatter. De Zwitserse FIFA-baas werd daarom ook voor negentig dagen op non-actief gesteld.

Vrijdag uitspraak CAS

De uitspraak van het CAS wordt voor vrijdag verwacht. Platini hoopt dat hij zijn gelijk haalt zodat hij zijn verkiezingscampagne kan voortzetten. Platini hoopt op 26 februari de nieuwe voorman van de FIFA te worden. Ook zou hij in dat geval aanstaande zaterdag de EK-loting bij kunnen wonen.

'Levenslange schorsing'

Of de verdere carrière van Platini in de voetballerij een lang leven is beschoren, blijft de vraag. Er gaan geluiden op dat de ethische commissie van de FIFA de Fransman levenslang gaat schorsen. 

Categorie: