zondag, 20. december 2015 - 19:49

Ajax zet geen stap te veel tegen hekkensluiter

Ajax zet geen stap te veel tegen hekkensluiter
Foto: Archief EHF

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Ajax zette geen stap te veel tegen De Graafschap. Voor de supporters viel er weinig te genieten tijdens de ontmoeting tussen de koploper en de hekkensluiter voor de Eredivisie, die wel de verwachte winnaar opleverde: 2-1.

De voortekenen waren gunstig voor het thuispubliek. De spelers van Ajax hadden geen midweekse bekerinspanning in de benen, zagen Feyenoord eerder op de dag verliezen, en mochten de winterstop inluiden met een wedstrijd tegen de club die tot dusver pas vijf punten pakte. Alle reden voor de Ajax-aanhang om achterover te leunen voor een galavoorstelling.

De enigen in de ArenA die achterover leunden zaten niet op de tribunes, maar stonden op het veld. In rood-witte tenues. Ajax was totaal niet bij de les, wekte een bijna ongeïnteresseerde indruk, en speelde alsof een strak aangetrokken handrem iedere beweging bemoeilijkte.

De ploeg had door de vroege uitschakeling in de KNVB beker de zuurstoffles weer kunnen bijvullen, maar leek alle lucht te willen sparen voor de feestdagen. Voor tegenstanders die meer dan vijf punten op zak hebben. De Graafschap maakte daar dankbaar gebruik van.

Al had de oogst voor de bezoekers halverwege de wedstrijd veel groter kunnen zijn dan één doelpunt. Als De Graafschap iets zorgvuldiger was omgesprongen met de ruimte en vrijheid die de ploeg kreeg was Ajax met een achterstand gaan rusten. Dat dit niet gebeurde lag naast de onzorgvuldigheid van De Superboeren ook aan Arek Milik. Met een fraaie kopbal had hij Ajax immers na 26 minuten aan de leiding geholpen. Ruim tien minuten later maakte Kristopher Vida uit de rebound de verdiende gelijkmaker.

Het spel van de thuisploeg werd er door die tegentreffer niet beter op. Opvallers in negatieve zin: Anwar El Ghazi, die geen man voorbijkwam, en Davy Klaassen, wiens voeten allergisch voor de bal leken te zijn. Meermaals liet hij de bal knullig van zijn voeten stuiten.

Riechedly Bazoer leek al zijn kracht te hebben opgespaard voor een verwoestende knal in de zeventigste minuut. Ongenadig hard nam hij een afvallende bal op zijn pantoffel en liet Jurjus kansloos. Ajax had op dat moment met de invalbeurt van Vaclav Cerny al een energie-injectie gekregen. Het Tsjechische toptalent miste koud in het veld een grote mogelijkheid, maar maakte een gretige indruk. Hij wel.

Voor nog meer nieuws door Blik op Nieuws, download de app in de Play Store of App Store. U kunt ons ook volgens op Facebook of Twitter

Categorie: