donderdag, 14. januari 2016 - 9:16

Philip Cocu verlengd contract bij PSV

Philip Cocu verlengd contract bij PSV
Foto: Archief FBF
Eindhoven

Hoofdtrainer Phillip Cocu (45) heeft zijn contract op de nieuwjaarsreceptie woensdagavond officieel verlengd. Op het podium, dat speciaal voor de receptie was klaargezet, ondertekende Cocu in het Philips Stadion een contract dat hem tot medio 2019 aan PSV verbindt.

Rek

Eind 2015 kwamen Cocu en PSV al een mondeling akkoord overeen. Destijds sprak de in Eindhoven geboren Cocu al uit enorm veel rek in de club te zien. “Wij zijn aan een bepaald traject begonnen. Een traject met een mooie visie, dat ook een mooie ontwikkeling doormaakt. Toch zit er nog veel rek in dat traject, in de club en in mezelf. Ik wil de ingezette lijn graag doortrekken", aldus de trainer toen. Naast Cocu is ook assistent-trainer Chris van der Weerden nu officieel tot 2019 aan PSV verbonden. Keeperstrainer Ruud Hesp heeft zijn contract op zijn beurt verlengd tot 2018 met een optie voor nog een jaar, terwijl oud-PSV’er Jan Vennegoor of Hesselink wordt per direct toegevoegd aan het scoutingsteam van PSV.

2015, het jaar van Cocu

Sinds Phillip Cocu hoofdcoach van PSV is, maakt de club een mooie periode door. De hoofdtrainer bezorgde PSV op 18 april 2015 de eerste landstitel in zeven jaar tijd. Een maand later, op 17 mei, besloot PSV het seizoen met een 3-2 overwinning op ADO Den Haag, wat de ploeg uiteindelijk 85 punten opleverde. Een puntenrecord in de Eredivisie. In de huidige jaargang, het derde onder leiding van Cocu, won PSV bovendien de Johan Cruijff Schaal en overwinterde het in de UEFA Champions League. Daarnaast is de ploeg van Cocu op dit moment nog op alle fronten actief.

Alles gewonnen in Nederland

Naast de Johan Cruijff Schaal, de landstitel en overwintering in de UEFA Champions League won PSV in 2012 onder leiding van Cocu ook de KNVB beker. Hij nam het destijds tijdelijk over van Fred Rutten, onder wie hij als assistent-trainer al bij het eerste elftal betrokken was. Het seizoen daarna was Cocu verantwoordelijk voor PSV O19, waarmee hij eveneens de beker won. Cocu is sinds 2013-2014 hoofdtrainer van PSV.

Categorie:
Provincie: